Werkwijze Remedial Teaching

Stap 1
Contact en kennismaking
We beginnen met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek van ongeveer een half uur in de praktijk. Tijdens dit gesprek met de ouder(s) en het kind proberen we samen de hulpvraag zo concreet mogelijk te formuleren. Het is ook belangrijk dat er een goede klik is tussen beide partijen.
Stap 2
Didactisch onderzoek
Om het huidige niveau van je kind te bepalen en inzicht te krijgen in zijn of haar werk- en denkstrategieën, wordt een uitgebreid didactisch onderzoek uitgevoerd.
Dit kan voor 1 of meerdere basisvaardigheden zijn, afhankelijk van de hulpvraag van j kind. Rekenen (inzicht en snelheid), technisch en begrijpend lezen, woordenschat, spelling (woorden, zinnen, werkwoorden) en motorische schrijfvaardigheid kunnen hierbij getest worden.
Stap 3
Bespreken onderzoeksgegevens en plan (optioneel)
Na het onderzoek worden de gegevens verwerkt en wordt er een afspraak gemaakt voor een gesprek. Tijdens dit gesprek, waarbij je kind niet aanwezig is, krijg je een volledig overzicht van het onderzoek. Het behandelplan wordt dan met je besproken.
Stap 4
Begeleiding
De begeleiding is altijd individueel en afgestemd op de leerbehoeften en mogelijkheden van je kind. Een nauwe samenwerking met de school van je kind is daarbij essentieel.

Lees meer: Wat is Remedial Teaching?

Scroll naar boven